Wie is Texti?

Texti is Rob van de Laar. Hij deelt zijn naam met de ex-voorzitter van de carnavalsvereniging Oeteldonk, een VVD-raadslid in Den Haag en nog 21 anderen.

Rob van de LaarRob (1972) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij rondde zijn studie in 1995 af. Na enkele jaren als procesbeheerder voor een grote ziektekostenverzekeraar gewerkt te hebben, stapte hij eind 2000 in het journalistenvak als redacteur bij het tweewekelijkse vak- en nieuwsblad AssurantieMagazine. In 2007 werd hij daar adjunct-hoofdredacteur. Sinds februari 2014 richt hij zich fulltime op schrijven in de breedste zin van het woord.

Rob verzorgde de afgelopen jaren regelmatig korte interviews en reportages voor het huis-aan-huisblad Witte Weekblad. In 2010 werkte hij in opdracht van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs mee aan de samenstelling van een bundel die zowel geschiedenis als dagelijkse praktijk van de coassurantiemarkt beschrijft. Ook schreef hij een consumentenbrochure over de toegevoegde waarde van de financieel adviseur.

In Texti combineert Rob zijn schrijversvakmanschap met zijn kennis over financiële zaken en de wereld van het financieel advies. Zijn ultieme uitdaging? Mensen enthousiast maken met een helder verhaal over zaken waar niemand op zit te wachten!

Rob kan niet bestaan zonder ristretto, fietsen, gitaarspelen, een beetje zingen en zijn vrouw Esther.