Het lekkerste broodje (2): Bij Dennis

De Aarhof is al decennialang hét overdekte winkelcentrum van Alphen. Het gaat de vernieuwing van het stadshart overleven en is zeker met wind en regen een prima toevluchtsoord voor shoplustigen. Die hebben ook wel eens trek in een broodje en dan kunnen ze terecht Bij Dennis.

Het is met de Hema de enige lunchgelegenheid in De Aarhof. Anders dan Eight richt Bij Dennis zich vooral op het winkelpubliek dat gewoon een broodje zonder poespas wil eten. Al heb je wel even nodig om de vrij uitgebreide kaart door te nemen: alle variaties op een lunch staan erop, van uitsmijter tot poffertje. Gelukkig kan ik me beperken tot de broodjes.

De keuze valt op een bruin broodje Italia. Om het lekkerste broodje van Alphen te vinden, zoek ik vooral de broodjes die ‘anders dan anders’ zijn. Een pistoletje kaas of club sandwich kun je elders ook bestellen. Een broodje Italia niet, denk ik. Het ‘Italia’ moet komen van de zongedroogde tomaat en de oude kaas, die samen met de plakjes kipfilet op het broodje plaatsnemen.

De presentatie is goed: de twee helften van het donkere volkorenpistoletje onthullen de tomaat en de reepjes kaas, die vrolijk over de plakjes kipfilet zijn gedrapeerd. Daaronder vinden we nog wat gemengde sla. Op het bord ligt verder nog een bolletje huzarensalade met komkommer, sla en dressing.

Dit is duidelijk een broodje om in te bijten, dus ik schuif de twee helften op elkaar en hap toe. Het is lekker. Maar toch mis ik iets. De tomaat trekt de smaak van het geheel wel op, maar er zou best een beetje dressing bij kunnen. Iets van een lichte mosterd of pesto. Balsamico misschien? Iets nats in elk geval. Dat zou het meteen wat meer Italië-gevoel geven. Desondanks hebben we hier een prima broodje te pakken voor een leuke prijs.

Broodje: Italia

Plus:
– hapt lekker weg
– zongedroogde tomaat geeft zomerse smaak
– prijs: € 5,95

Min:
– beetje te droog
– kan iets meer ‘Italia’ hebben

Rob van de Laar

Over Rob van de Laar

Rob van de Laar is tekstschrijver en journalist. Hij schrijft artikelen in opdracht van diverse bedrijven en media. Hij werkte jarenlang bij AssurantieMagazine. Hij studeerde Nederlands. Hij is gek op taal en wordt gek van taalfouten. Hij is ervan overtuigd dat hij die zelf nooit maakt.