Het Lekkerste Broodje goes American

Voor de duidelijkheid: ik eet dus vlees. En na die Spaanse en Italiaanse hammige heerlijkheden dacht ik: ik pak het wat simpeler aan. Geen liflafjes, gewoon een eerlijk broodje vleesch. Bij pannenkoekenboederij De Schaapskooi begrijpen ze dat.

Op het menu staat daar de Happy Hotdog: een goeie worst van slagerij Loek van Vliet op een “heerlijk broodje” geserveerd. Ik ga voor de bijl. Nu maar hopen dat ik straks het velletje hoor knappen terwijl het vet langs mijn kin druipt als ik de eerste hap neem.

Als het bord wordt neergezet, kijkt het broodje me al lachend aan op de gezellige houten tafel. Ik schuif het bestek terzijde en hap toe. En jawel: hier gebeurt wat. Ik hoor duidelijk ‘KNAP’, ik voel saus rond de mondhoeken, ik proef een worst zoals een worst moet wezen. Geen laffe Unox-knakworst, maar een worst die van echt vlees is gemaakt. Beetje zuurkool voor de frissigheid. Krokant gebakken uitje. Alleen dat broodje, tja, dat kan me niet echt bekoren. Hij is eerder wat taai dan luchtig. Da’s toch jammer. Alsof-ie van gisteren is.

Broodje: Happy Hotdog

Plus:
– worst zoals worst moet zijn
– lekker aangekleed

Min:
– broodje is wat taai

Rob van de Laar

Over Rob van de Laar

Rob van de Laar is tekstschrijver en journalist. Hij schrijft artikelen in opdracht van diverse bedrijven en media. Hij werkte jarenlang bij AssurantieMagazine. Hij studeerde Nederlands. Hij is gek op taal en wordt gek van taalfouten. Hij is ervan overtuigd dat hij die zelf nooit maakt.