Wilde broodjes @HLBVA

Aan de Zegerplas ligt al een jaartje of wat Wet ’n Wild. Een strandclub annex restaurant waar het uiteraard vooral in de zomer prettig toeven is. Wat brengt deze tent op het bord? Veel meer lekkers dan je zou denken, ontdekt de jury van Het Lekkerste Broodje Van Alphen (HLBVA).

Het is een bewolkte en wat frisse vrijdag, maar als je bij Wet ’n Wild op de met helblauwe kussens bedekte steigerhouten bank neerploft, waan je je toch al snel in een tropisch oord. Zicht op strand en water en groen aan de overkant. En is een beetje bewolking en een buitje op zijn tijd niet juist typisch tropisch? Kortom: ze hebben de sfeer daar goed voor elkaar.
De menukaart biedt ruime keuze: van panini tot soepje of salade. Mijn keuze valt op de sandwich gegrilde kipfilet gegratineerd met Parmezaanse kaas, uitgebakken spek en pestomayonaise. Een hele mond vol inderdaad en dat is mooi, want ik heb trek. De sandwich is trouwens niet echt een sandwich: het spul gaat gewoon op een witte bol.

Lekker hartig
Het broodje blijkt precies wat je graag eet na een half dagje in het zand en het water rondgedard te hebben: een lekker hartige hap, niet te weinig, maar ook niet te grof. De kip is ter plekke gegrild, dat proef je. Eigenlijk zou je niets minder mogen verwachten, maar kom er maar eens om! De spekjes zijn mooi bros uitgebakken. En de pestomayonaise maakt het netjes af. De witte bol is een prima drager: zacht van binnen, beetje knapperig van buiten. Lekker, maar niet te opdringerig. Geeft het beleg goed de ruimte.

Sla
Zo’n broodje doet het van zichzelf al uitstekend. Daar hoeft geen garnituurtje van sla of komkommer bij. Als ik sla wil, bestel ik wel een salade. Maar dat is dan een kleine kanttekening omdat er anders echt niks te klagen valt. Want dat stukkie sla lijkt verdorie nog wel vers ook! En prima gedresst!
Wet ’n Wild heeft met dit broodje een héle serieuze kandidaat in huis voor de titel HLBVA.

Broodje: gegrilde kipfilet gegratineerd met Parmezaanse kaas, uitgebakken spek en pestomayonaise

Plus:
– de kip komt écht net van de grill
– stevig, hartig, maar niet grof

Min:
– waarom nog een blaadje sla en schijfje komkommer? Is toch helemaal niet nodig.

Rob van de Laar

Over Rob van de Laar

Rob van de Laar is tekstschrijver en journalist. Hij schrijft artikelen in opdracht van diverse bedrijven en media. Hij werkte jarenlang bij AssurantieMagazine. Hij studeerde Nederlands. Hij is gek op taal en wordt gek van taalfouten. Hij is ervan overtuigd dat hij die zelf nooit maakt.