Wek de houder van de woekerpolis

We weten het inmiddels allemaal wel van die woekerpolissen. Maar niemand doet er wat aan. Dat lijkt de teneur in de recente berichten over de afwikkeling van de affaire. De klant komt niet in actie. En verzekeraars komen weg met compensatieregelingen die nog niet eens een doekje zijn voor het bloeden.

De Consumentenbond stelt dat ook verzekerden die volgens hun verzekeraar geen compensatie voor te hoge kosten of misleidende informatie zouden krijgen, toch kans maken op een vergoeding die zomaar 10.000 euro kan bedragen. NN scheepte iemand op met 270 euro als compensatie, maar de klant startte een individuele procedure en kreeg uiteindelijk 27.000 euro bijgeschreven, schrijft de bond in de Geldgids.

Nu zal er ongetwijfeld niet voor alle mensen met een beleggingspolis een compensatie van duizenden euro’s in het verschiet liggen. Maar klanten die hun spaarpot of betaalrekening flink hebben aangesproken om de polis te spekken, die maken kennelijk een hele goede kans om daar nog een substantieel deel van terug te krijgen. Door niet akkoord te gaan met wat de verzekeraar voorstelt en zelf het heft in handen te nemen, al dan niet met hulp.

Hulp is voor de meeste woekerpolishouders wel noodzakelijk. De meeste van hen laten het (en zichzelf) er maar bij zitten. Het is de plicht van de financieel adviseur om deze mensen te wijzen op de mogelijkheid om bij hun verzekeraar aan te kloppen voor een eerlijke compensatie en hulp te vragen. Of dat nu is van een gespecialiseerde ontwoekeraar of van hun eigen adviseur. Dat is van later zorg. Maar adviseur: neem je klantenbestand door en schud al die slapende woekerpolishouders wakker. Nu kan het nog! Ook al kun of wil je ze zelf misschien niet helpen, ze zullen je voor altijd dankbaar zijn.

 

 

Rob van de Laar

Over Rob van de Laar

Rob van de Laar is tekstschrijver en journalist. Hij schrijft artikelen in opdracht van diverse bedrijven en media. Hij werkte jarenlang bij AssurantieMagazine. Hij studeerde Nederlands. Hij is gek op taal en wordt gek van taalfouten. Hij is ervan overtuigd dat hij die zelf nooit maakt.